Muziek en songtekstenOp de voorpagina, zoals ik deze pagina zie, over en met Frank van Etten plaats ik updates, filmpjes met nieuws en info over hem.

Biografie van Frank van Etten

Franks eerste single “Pluk alle sterren” kwam in 2002 uit en kreeg zeer veel aandacht op de regionale zenders en bij Radio Nationaal dat toen nog bestond. Ook tweede single “Geluk”, was veel op de stations te horen maar zijn echte doorbraak kwam met de derde single “Leef als een zigeuner”.
Deze single is tot op de dag van vandaag een absolute kroegen hit.

Zo werd de Groninger Frank van Etten vooral in Brabant, waar het Nederlandse lied nog steeds ongekend populair is, een absolute topper. Ook de verkoop van zijn debuut album “DE WEG NAAR GELUK” ging voorspoedig, inmiddels zijn daarvan al meer dan tienduizend exemplaren over de toonbank gegaan.

Franks tweede album “Voor altijd samen” is in april 2004 uitgebracht met als voorloper de single “Waar ze voor leeft” ook de single “Deze nacht ben jij van mij” staat op dit album. Het is een cover versie van een hit uit Mexico die in 2000 bekroond was tot Latin Song Of The Year met als oorspronkelijke titel “Por mujeres como tu” uitgevoerd door Pepe Aquilar. Het nummer is op voortreffelijke wijze bewerkt door het producers duo Thijssen en Heupink en werd een bescheiden succesje in Nederland.

Met Frank’s carrière gaat het nu bijzonder voorspoedig. In 2002 aan het begin van zijn professionele carrière had hij nog amper 4 optredens per maand nu heeft hij er vier per week en daarvan meer dan de helft in Brabant. Zijn single “Leef als een zigeuner” verkoopt ruim twee jaar na de release nog steeds.

Het is inmiddels 2004 en Frank’s debuut DVD is ook klaar en gereleased op 2 juli van dat jaar. De opnames zijn in zeer zomerse vakantie oorden in Turkije gemaakt en hebben prachtige zon overgoten vakantie beelden van Frank in Turkije. Op de DVD staat het beste muziek materiaal van Frank’s twee eerder uitgebrachte CD’s, zoals zijn single hit “Leef als een zigeuner” en ook andere sterke songs zoals “Geluk”, “Deze nacht ben jij van mij”, “Kan ik jou nog om een kusje vragen”, “Waar ze voor leeft” en nog veel meer.

In de lente van 2005 komt het derde album “ZO BEN IK” uit.
De titel van het album zegt het al, liedjes die helemaal op Franks lijf geschreven zijn. Muzikaal gezien is dit het beste wat Frank tot nu toe heeft uitgebracht. Vele bekende muzikanten hebben hieraan meegewerkt en onder leiding van topproducer John van de Ven is een prachtig album met 14 gloednieuwe songs afgeleverd.

Verder op dit album natuurlijk de single het vrolijke “Ik zie lichtjes in je ogen” maar ook hele gevoelige ontroerende stukken zoals “M’n kleine jongen” en “Waarom” handelend over het veel gehoorde probleem van gescheiden vaders die kun kinderen niet meer mogen zien. (geïnspireerd op Fathers of Justice). En wat nu zo’n beetje Frank’s handelsmerk is geworden een paar hele sterke zigeuner stukken. Luister maar eens naar “Kleine Manouchka” en “Zigeunerleven”.

In October van 2005 is Frank’s tweede DVD uitgekomen genoemd naar zijn grootste hit “Leef als een zigeuner”. De DVD is opgenomen op de mooiste locaties in Limburg en heeft naast de titelsong nog 12 stukken van zijn laatste album “Zo ben ik”.

In januari 2007 is Frank’s 4e CD album getiteld “MIJN GEVOEL” uitgebracht. Als voorloper voor deze nieuwe CD is in juni 2006 al de eerste single met video clip getiteld “Een lange hete zomer” uitgekomen. Deze single is geschreven door Diane Theunissen in samenwerking met Frank. De produktie was in handen van Edwin van Hoevelaak die ook de rest van het album produceerde in zijn Rooftop Studio in Holten. Natuurlijk vinden we op deze CD ook Frank’s huidige hit de single “Marsha”.

Frank is bijzonder trots op dit album omdat er nu ook eigen songs van hem op staan die hij samen met Diane Theunissen heeft gecomponeerd. Het geeft hem echt het gevoel een geheel eigen album te hebben gemaakt.

Het is nu 2007 en Frank is zeer druk in de weer met de promotie van zijn nieuwe CD. TV optredens voor de Brabant party, RTV Oost (Regio Tap), Hart voor muziek zijn allemaal uitgezonden en de video clip van Marsha komt regelmatig op de TV stations voorbij. Ook op de regionale radio is de single Marsha regelmatig te horen. Marsha staat hoog in de playlisten van RTV Noord, RTV Oost, RTV Drenthe, Radio Optimaal (Achterhoek), RTV Utrecht (Bingo), RTV West, Omroep Brabant etc.

Andere sterke titels op het album zijn Soms heb ik heimwee, Jij ja jij, Engel, Voor altijd, ’s Nachts als niemand het ziet, Yo te amo Maria en natuurlijk het zonnige en vrolijke Un dos tres cuatro een duet met niemand minder dan Sugar Lee Hooper.

In April begint Frank concerten te geven met de live band Total Eclipse. Een nieuwe dimensie in zijn carrière. Frank hoopt hiermee een begin te kunnen maken van een concerten reeks. De aftrap voor de concerten wordt gegeven in Kerkdriel in zaal de Kroon.

Hier een filmpje toen hij te gast was bij Sterren.nl. Hij was toen Artiest van de week:

Deze is van vorig jaar toen Frank net terug was, nadat hij een poliep had laten weghalen, keelontsteking had gehad enz. enz. Het hield niet op, dus kijk en luister maar even. Hij zingt Geluk ook nog even op de valreep:

En ook dit filmpje over afgelopen december toen Frank zijn wagen afbrande:

En hier een behulpzame caravandealer die Frank toch nog een sprankje hoop voor de kerstdagen kan geven:


Ik vind vooral de nummers over zijn zoontje en degene die met hem te maken hebben heel mooi. Ik raad jullie dan ook aan om ze te beluisteren als jullie even de kans krijgen en als je hier dan toch bent laat dan even een leuk berichtje achter.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: